Believejou.nl | Werkwijze
17678
page-template-default,page,page-id-17678,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Werkwijze individuele coaching

 

(Voor studie coaching kies bovenaan de pagina de optie: wat ik doen en kies het tabblad studie coaching)

 

Iedereen kan wel eens een helpende hand gebruiken en deze bied ik graag. Wat bied ik dan precies? Ik kijk vooral naar wat de wensen zijn en wat is er nodig. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft eigen-aardigheden en eigen-wijsheden. Ik probeer af te stemmen op het moment. Het gaat om jou of jouw kind en wat jij, hij of zij nodig heeft om te kunnen ontdekken en groeien. Dat kan pas als je, je gehoord en gezien voelt en daar is bij mij alle ruimte voor.

 

In het coachen gaat het om het hier en nu. Er is een probleem (levensles) en hoe kan dat opgelost worden? Ik ga met jongeren/ jong volwassenen/ ouders/ jou op zoek naar kwaliteiten en talenten, waar word je blij van? Waar ben je goed in? Het ontdekken hiervan is al een positieve ervaring en samen gaan we onderzoeken hoe je deze krachtige positieve eigenschappen kunt gebruiken in moeilijke situaties. We vergroten de veerkracht en het oplossend vermogen waardoor je met meer zelfvertrouwen nieuwe situaties aan kunt gaan.

 

‘’ Wijsheid begint met zelfkennis ,,

 

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen en jongeren zichzelf leren kennen en vertrouwen. Wat er ook gebeurd in je leven je moet altijd op jezelf terug kunnen vallen. En dat gaat veel makkelijker als je weet wie je bent, wat je voelt, wat je wilt en daar trouw aan durft te blijven. Alleen als je lekker in je vel zit kun je groeien, bloeien en positief ontwikkelen.

 

Ik help om zelfkennis te ontdekken of te vergroten. Door samen te verkennen hoe het nu gaat, waar je hulp bij wilt en hoe je wenst dat gaat. Kun je altijd verder of lukt dat niet? Wat voor oplossingen zijn er, welke wil je gebruiken of juist niet. En hoe kun je ze gaan gebruiken. Ik luister naar wat voor jou belangrijk is en help je (nieuwe) dingen te ontdekken.

 

Hoe gaan we dat doen? Ik heb allerlei werkvormen en materialen die duidelijk kunnen maken wat goed bij jou past. Dat kunnen ontdekkings materialen zijn, sporten, creatieve opdrachten, het bos in. Misschien wil je wel met de hond werken of heb je zelf dingen die je wilt proberen en ontdekken (op locatie). Er is van alles mogelijk maar 1 ding is elke keer hetzelfde; er is altijd ruimte voor jou en jouw gevoel. Ik vertel je niet wat je moet doen maar laat jou ervaren hoe jij het wilt doen.

 

 

Coaching traject:

De positieve en talentgerichte manier van samenwerken zorgt dat er vaak al snel verschil merkbaar is. Gemiddeld zijn 3 tot 6 coachsessies voldoende om zelf weer verder te kunnen. Ik werk meestal vanuit mijn praktijk maar ik kom ook op locatie (thuis, school, etc) als dat nodig is voor de ontwikkeling of om andere redenen.

Na aanmelding stuur ik, per mail, een intakeformulier en mijn algemene voorwaarden. Daarna zal er een intake plaats vinden met de ouder(s)/ verzorger(s). Jongeren (12+) mogen kiezen of ze daar bij willen zijn. Ik werk met schriftelijke toestemming (tot 18+) van beide ouders/ verzorgers. Jong volwassenen (18+) kunnen zich zelfstandig aanmelden.

 

Tarieven:           

Intake/ doelengesprek:      60 Euro (1 à 2 uur)

Coachsessie:                         60 Euro per uur

Coachpakket:                        in overleg

Voorlichting:                        Prijs op aanvraag

Workshops:                          Prijs staat bij de workshop vermeld of op aanvraag

Reiskosten:                           29 cent per kilometer of afgesproken in een pakket

 

 

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Als de kosten een reden zijn om niet voor hulp te kunnen kiezen neem dan contact met mij op. Er zijn vaak mogelijkheden in overleg.

 

 

♥ Jongerencoaching ♥ Studiecoaching ♥ Jeugdcoaching ♥

Pin It on Pinterest