Voorlichting en workshops. Believejou | Believejou.nl
17507
page-template-default,page,page-id-17507,page-child,parent-pageid-17496,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Voorlichtingen en workshops

 

Ik heb een gaaf vak en dat wil ik graag delen maar vooral gun ik iedereen die werkt of woont met jeugd het gevoel dat het lukt om verbinding te krijgen. Het gevoel dat je de persoon tegenover je begrijpt en kan helpen in zijn of haar ontwikkeling.

Sfeer en geluk op school, meer verbinding in een groep, individueel beter contact, meer inzicht tot de beleving van het kind/ de jongere. Allemaal dingen waarbij ik kan helpen.  Voorlichtingen en informatie die ik geef maak ik graag interactief om daarmee het bewustzijn te vergroten.

 

Wie kan informatie en ondersteuning aanvragen? Iedereen die met kinderen en jongeren werkt en/ of woont; Scholen, sportverenigingen, een groep ouders, de ouderraad op school, iedereen die graag extra handvatten wil in begrijpen, omdenken en doen van, over en met over pubers.

 

Workshops aanbod:

 

Workshop: Het obstakel dat huiswerk heet

Een leuke interactieve workshop voor ouders die hun kind graag willen helpen en begrijpen bij het huiswerk zonder dat het op ruzie uitloopt.

Een interactieve, ongeveer 2 uur durende, workshop waarbij we gaan kijken naar:

 • Jouw doel, mijn doel, ons doel
 • Interne vs externe motivatie
 • Fixed vs growth mindset
 • Ritme, routine, planning
 • Invloed van de ouder(s)
 • Leervoorkeuren
 • Do’s & dont’s

 

Slechts 25 euro p/p en maximaal 10 deelnemers per workshops.

Een gezellige workshop waarin je ervaringen kunt delen en met nieuwe tips en ideeën naar huis die jou kunnen helpen de huiswerk sfeer te verbeteren. Uiteraard is er koffie/ thee en wat lekkers.

 

 

Workshop: Weerbaarheid voor pubers

Bewuster je eigen keuzes maken? Vaak reageren pubers vanuit de gewoonte die ze kennen. Dit zijn vaak reacties waarover niet rustig is nagedacht maar die gebeuren uit macht der gewoonte. Dit levert soms vervelende situaties op. Het kan voorkomen dat je regelmatig ruzie hebt met leeftijdsgenoten of dat je juist jezelf voorbij gaat door niks te durven zeggen. Het kan zijn dat je vaker in discussies met leerkrachten of je ouders terecht komt die je ruzie of misschien wel straf(werk) opleveren.  Of dat je enorm opziet tegen een presentatie of sollicitatie. Er zijn veel voorbeelden denkbaar waarbij het fijn is als je beter weet wat een reactie je kan opleveren.

 

In deze workshop gaan we leren dat je keuzes hebt in het reageren en wat die keuzes zijn. Je leert wanneer je kunt kiezen voor welke reactie. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen keuze en leert accepteren wat het gevolg kan zijn. Je wordt je bewuster van je manieren van reageren en zult merken dat de keuzes die je hebt verbetering gaan opleveren in situaties waar je nu moeite mee hebt of tegenop ziet.

Deze workshop kost 75 euro en je komt 2x 1 a 1,5 uur bij mij. Individueel of met een groepje is allebei mogelijk.

 

 

Workshop: Snellezen en mindmappen

Heb jij in jouw werk of studie veel en vaak, grote hoeveelheden, tekst te verwerken? Kost het je erg veel tijd om lange teksten te lezen, samenvatten en verwerken? Ben je uren kwijt aan nakijkwerk? Kun je soms moeilijk onthouden wat je allemaal hebt gelezen? Of vind je het lastig om te zetten naar een project of presentatie? Dan is deze cursus iets voor jou.

 

Inhoud van deze cursus:

 • Van lezen op spreeksnelheid naar lezen op denksnelheid. 2 Tot 4 x sneller leren lezen
 • Leesconcentratie en focus verbeteren waardoor je makkelijker leert onthouden
 • Overleggen en gedachten beter in kaart brengen
 • Sneller meer informatie kunnen opnemen
 • Aantekeningen en teksten overzichtelijk maken en verwerken m.b.v. mindmappen
 • Sneller en effectiever de kern uit teksten halen

 

Geschikt voor volwassenen, zowel individueel als in groepsverband. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • 1 bijeenkomst van 2,5 – 3 uur voor 95 euro
 • 2 bijeenkomsten van 1,5 uur voor 129 euro
 • 3 bijeenkomsten van 1 uur voor 129 euro

De variant waarbij u meerdere keren komt geeft u uiteraard gelegenheid om meer te oefenen en vragen te stellen. Alle prijzen zijn inclusief materiaal en BTW.

 

 

Ik geef ook workshops op bestelling ;-). Heeft u een onderwerp met betrekking tot jongeren waarover u graag meer informatie wilt? Dan maak ik er een leuke interactieve workshop van.

 

Wil jij graag meer verbinding maken met de kinderen en jongeren waar je mee werkt? Neem contact met mij op en dan maak ik een sprankelend aanbod op maat.

 

 

♥ Jongerencoaching ♥ Studie coaching ♥ Jeugdcoaching ♥

Pin It on Pinterest