Believejou.nl | Voorlichting & workshops
17507
page-template-default,page,page-id-17507,page-child,parent-pageid-17496,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Voorlichtingen en workshops

 

Ik heb een gaaf vak en dat wil ik graag delen maar vooral gun ik iedereen die werkt met jeugd het gevoel dat het lukt om verbinding te krijgen. Het gevoel dat je de persoon tegenover je begrijpt en kan helpen in zijn of haar eigen ontwikkeling. Soms lijk je niet vooruit te komen samen. Je probeert dingen maar het lukt allemaal net niet. Hoe komt dat nou en wat helpt wel? Met hele kleine aanpassingen kun je vaak bijzondere dingen bereiken.

 

Vaak zijn het die dingen waarvan je denkt; oooh had ik daar maar eerder aan gedacht. Wel….. je kunt niet altijd overal aan denken maar ik kan helpen omdenken. Sfeer en geluk op school, meer verbinding in een groep, individueel beter contact, meer inzicht tot de beleving van het kind/ de jongere. Allemaal dingen waarbij ik kan helpen.  Voorlichtingen en informatie die ik geef maak ik graag interactief om daarmee het bewustzijn te vergroten.

 

Het beter leren (her)kennen van bepaalde ontwikkelingsfases kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan meer inzicht en begrip voor bepaald gedrag. Een voorbeeld is de 9 jaarsfase die een hele belangrijke verandering in de belevingswereld van een kind veroorzaakt maar ook onbegrip oplevert. Of de puberteit die voor zoveel verandering zorgt, vooral in de ontwikkeling. Het is fijn om bepaalde fases beter te begrijpen en wat als er in die fase life-events zijn (geweest)? Dat geeft meer inzicht en bieden je meer mogelijkheden als professional.

 

Wie kan informatie en ondersteuning aanvragen? Iedereen die met kinderen en jongeren werkt; Scholen, sportverenigingen, huisartsen en collega’s in het vakgebied, een groep ouders, de ouderraad op school, iedereen die graag extra handvatten wil in begrijpen, omdenken en doen.

 

 

Workshops:

Ik geef workshops op scholen aan leerlingen, ouders en aan mentoren. De workshop voor leerlingen is een laagdrempelige, waardevolle manier om een leerling meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen en inzicht te geven in eigen talenten (kwaliteiten). De workshop voor ouders is een thema naar wens, bijvoorbeeld over helpen met huiswerk. De workshop voor mentoren is gericht op tips en methoden om de verbinding in een groep te vergroten. Deze workshop kan veel positieve invloed hebben op de interactie tussen mentor en leerling(en).

 

Workshop: Het obstakel dat huiswerk heet

Een leuke interactieve workshop voor ouders die hun kind graag willen begrijpen en helpen bij het huiswerk zonder dat het op ruzie uitloopt.

Een interactieve, ongeveer 2 uur durende, workshop waarbij we gaan kijken naar:

 • Jouw doel, mijn doel, ons doel
 • Intrinsieke vs extrinsieke motivatie
 • Fixed vs growth mindset
 • Ritme, routine, planning
 • Invloed van de ouder(s)
 • Leervoorkeuren
 • Do’s & dont’s

 

Slechts 25 euro p/p en maximaal 10 deelnemers per workshops.

Een gezellige workshop waarin je ervaringen kunt delen en met nieuwe tips en ideeën naar huis die jou kunnen helpen de huiswerk sfeer te verbeteren.

 

 

Workshop: Weerbaarheid voor pubers

Steviger je eigen keuzes maken? Vaak reageren pubers vanuit de gewoonte die ze kennen. Dit zijn vaak reacties waarover niet rustig is nagedacht maar die gebeuren uit macht der gewoonte. Dit levert soms vervelende situaties op. Het kan voorkomen dat je regelmatig ruzie hebt met leeftijdsgenoten of dat je juist jezelf voorbij gaat door niks te durven zeggen. Het kan zijn dat je vaker in discussies met leerkrachten of je ouders terecht komt die je ruzie of misschien wel straf(werk) opleveren.  Of dat je enorm opziet tegen een presentatie of sollicitatie. Er zijn veel voorbeelden denkbaar waarbij het fijn is als je beter weet wat een reactie je kan opleveren.

 

In deze workshop gaan we leren dat je keuzes hebt in het reageren en wat die keuzes zijn. Je leert wanneer je kunt kiezen voor welke reactie. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen keuze en leert accepteren wat het gevolg kan zijn. Je wordt je bewuster van je manieren van reageren en zult merken dat de keuzes die je hebt verbetering gaan opleveren in situaties waar je nu moeite mee hebt of tegenop ziet.

Deze workshop kost 75 euro en je komt 2x 1 a 1,5 uur bij mij. Individueel of met een groepje is allebei mogelijk.

 

 

Workshop: Snellezen en mindmappen

Heb jij in jouw werk of studie veel en vaak, grote hoeveelheden, tekst te verwerken? Kost het je erg veel tijd om lange teksten te lezen, samenvatten en verwerken? Ben je uren kwijt aan nakijkwerk? Kun je soms moeilijk onthouden wat je allemaal hebt gelezen? Of vind je het lastig om te zetten naar een project of presentatie? Dan is deze cursus iets voor jou.

 

Inhoud van deze cursus:

 • Van lezen op spreeksnelheid naar lezen op denksnelheid. 2 Tot 4 x sneller leren lezen
 • Leesconcentratie en focus verbeteren waardoor je makkelijker leert onthouden
 • Overleggen en gedachten beter in kaart brengen
 • Sneller meer informatie kunnen opnemen
 • Aantekeningen en teksten overzichtelijk maken en verwerken m.b.v. mindmappen
 • Sneller en effectiever de kern uit teksten halen

 

Geschikt voor volwassenen, zowel individueel als in groepsverband. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • 1 bijeenkomst van 2,5 – 3 uur voor 95 euro
 • 2 bijeenkomsten van 1,5 uur voor 129 euro
 • 3 bijeenkomsten van 1 uur voor 129 euro

De variant waarbij u meerdere keren komt geeft u uiteraard gelegenheid om meer te oefenen en vragen te stellen. Alle prijzen zijn inclusief materiaal en BTW.

 

 

Ik geef ook workshops op bestelling ;-). Heeft u een onderwerp met betrekking tot jongeren waarover u graag meer informatie wilt? Dan maak ik er een leuke interactieve workshop van.

 

Wil jij graag meer verbinding maken met de kinderen en jongeren waar je mee werkt? Neem contact met mij op en dan maak ik een sprankelend aanbod op maat.

 

 

♥ Jongerencoaching ♥ Studie coaching ♥ Jeugdcoaching ♥

Pin It on Pinterest