Studie en huiswerk coaching regio Enschede | Believejou.nl
17501
page-template-default,page,page-id-17501,page-child,parent-pageid-17496,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Studie en huiswerk coaching

 

School is een plek waar je, je ontwikkelt, waar je leert over de wereld, rekenen, taal, exacte vakken en afhankelijk per school of studie nog verschillende vakken meer. Vaak heb je voor elk vak een andere leerkracht en vaak hebben die leerkrachten eigen tips en ideeën over hun vak, leermethodes en toetsing en uitvoering.

 

Dat er zoveel verschillende methodes en meningen zijn maakt het niet altijd makkelijker om met je huiswerk, opdrachten en voorbereiding aan de slag te gaan. Soms leer je heel hard op de manier die een leerkracht je heeft geadviseerd en haal je toch een onvoldoende. En soms mis je de klik met jouw vakdocent en begrijp je ook nog eens niks van de uitleg. Hoe krijg je jouw huiswerk dan toch voor elkaar?

 

Ik kan jou helpen:

 

Het allerbelangrijkste om te kunnen leren en presteren is dat je ontdekt wat jouw persoonlijke leerstrategie is. Wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken en andersom. Het gaat erom dat je ontdekt: welke methodes zijn er en welke daarvan past bij mij? Iemand die beeldknap is leert moeilijker alleen in taal en iemand die taalknap is heeft minder op met alleen beelden. Vaak is het een combinatie van methodes die jou helpen om slimmer, sneller en beter te leren.

 

Een aantal dingen die we behandelen om jouw persoonlijke leerstrategie te ontdekken zijn:

 

Allemaal dingen die jou kunnen helpen om slimmer en sneller jouw huiswerk te maken. Minder stress, groeiend resultaten en meer genieten van jouw vrije tijd.

 

En een heel belangrijk onderdeel mag zeker niet vergeten worden: Sociale interactie

 

Want school is niet alleen een plek waar je bezig bent met het leren van vakken het is ook een plek waar je uitgedaagd wordt om je eigen identiteit te vormen. Wat vind jij, wat wil jij, wat doe jij? Samen gaan we kijken welke keuzes jij hebt in de manier waarop je omgaat met situaties, leerkrachten en leerlingen om je heen. Wat helpt je, wat niet en wanneer kies je wat.

 

Executieve vaardigheden:

Steeds vaker krijg ik ouders, leerlingen, studenten of scholen die aangeven dat ze problemen ervaren met executieve vaardigheden. Als voorbeelden worden dan genoemd: moeite met plannen, zich niet aan het werk kunnen zetten, slechte concentratie, kan slecht onthouden, reageert zonder na te denken, is niet flexibel. Executieve vaardigheden kun je niet aanzetten met een knopje, je kunt ze wel stimuleren en oefenen. En wist je dat het wel tot je 25e kan duren voordat deze vaardigheden zich volledig ontwikkeld hebben? Niet zo gek dus als het op je 14e allemaal nog niet lukt. Heb je er last van dat het nog niet lukt? Dan help ik je graag oefenen.

 

Profielkeuzes en studierichtingen:

Als je 14/15 jaar bent dan moet je al een 1e keuze gaan maken welke richting je op wilt op school. Welk profiel sluit het beste aan bij de vervolgstudie die je wilt kiezen? Best moeilijke keuzes want wat als je helemaal nog niet weet wat je wilt? Als je van alles leuk vind of mss wel niks? Wat als je in je examenjaar niet weet op welke vervolgopleiding je, je moet aanmelden. Ik kan met jou gaan kijken wat voor nu het beste bij jou lijkt te passen. Daar waar je, je prettig voelt zal je ook makkelijker tot leren komen. En soms zijn omwegen in je studie de mooiste leerprocessen. En….. het allermooiste dat je kunt worden is jezelf en daar ben je al hard naar op weg!

 

Wat zijn de mogelijkheden:

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op, ik help graag.

 

 

                  ♥ Jongerencoaching ♥ Studie coaching ♥ Jeugdcoaching ♥

 

Pin It on Pinterest