Studie vaardigheden ontwikkelen, Enschede | Believejou.nl
17509
page-template-default,page,page-id-17509,page-child,parent-pageid-17496,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Snel leren = leuk leren

 

Levert huiswerk ruzie op thuis? Heb je het idee dat je puber niks doet, of denk je als puber mijn ouders zeuren steeds? Heb je het idee dat het niet lukt op school of dat er niet uitkomt wat erin zit? Je probeert als ouder te helpen. Ik weet nog de momenten waarop ik zelf aan tafel zat om mijn kinderen, op mijn manier, te helpen met huiswerk met strijd of ruzie als gevolg. Frustrerend en niet echt gezellig.

 

Vaak blijkt dat de inzet in gedachten en werkelijkheid verschilt en dat de manier van leren niet altijd de gewenste resultaten biedt. Er bestaat al veel aan ondersteuning (extra ondersteuning op school, huiswerkbegeleiding, etc.) maar wat als de leerling zelf meer vaardigheden krijgt? Een leerling kan in minder tijd meer leren en doen als hij of zij beter snapt hoe te leren en doen.

 

Ik ben mij erin gaan verdiepen en heb uiteindelijk een methode gevonden waar ik in geloof als toevoeging voor leerlingen en studenten. De cursus Snel leren = leuk leren volgens het concept van Time2control. Ik heb besloten om mijn kennis en ervaring hieraan te koppelen en bied nu deze unieke cursus aan die ontwikkelt is speciaal voor VMBO-TL t/m Gymnasium, MBO, HBO en WO. Een concept waarbij er uitgegaan wordt van de kracht van huiswerkvaardigheden aanleren.

 

 

In deze cursus leren leerlingen leren. Ze ontwikkelen meer zelfstandigheid en inzicht waardoor schoolwerk niet meer altijd een opgave is maar ook een (leuke) uitdaging kan worden.

 

Een aantal pijlers zijn:

 

– Leren snellezen (2 tot 4x sneller en geconcentreerder lezen)
– Inzicht geven in persoonlijk plannen
– Meerwaarde van planning
– De kracht van slim samenvatten (mindmappen)
– Geheugentechnieken leren (beter onthouden)
– Persoonlijke leertechnieken ontdekken
– Met meer zelfvertrouwen presenteren
– Leuker leren

 

Door mijn achtergrond als jongerencoach zie ik snel waar iemand vast loopt en kan ik daar makkelijk op inspringen. De cursus is ook heel geschikt voor leerlingen met faalangst, dyslexie, Hoogbegaafdheid, Beeldenkers, ADHD, PDD-NOS, etc. Ik besteed ook aandacht aan de kracht van persoonlijke talenten en het voordeel van een prettige omgang met de leerkracht. Leerlingen die deze cursus hebben gedaan kunnen vaak in minder tijd meer huiswerk doen, slim plannen, persoonlijke leertechnieken (her)kennen en sneller focussen.

 

Inhoud Cursus:
Zes lessen van één uur in een kleine groep (max. 5 personen) à € 279,95 euro inclusief materiaal en cursusboek.

 

Wat leren we:
Snellezen, aanteken- en studiemindmap maken, plannen (tot volledige toetsperiode) , geheugentechnieken,leren leren en doelen stellen. In 6 weken jouw eigen leersysteem ontdekken. Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden, dat wil jij toch ook?

 

Winst: betere resultaten kunnen behalen door inzicht in je persoonlijke leer strategieën. Het beste uit jezelf halen!

 

Startdata trainingen:

Startdata zijn in overleg mogelijk. Zowel individueel als in groepsverband.

 

6 Weken lang 1 uur per week in een kleine groep leren leren en thuis elke dag kort oefenen. 6 Weken inzetten en je hele studie lang er plezier van ervaren. In de mindmap onderaan zie je de inhoud van het lesprogramma per week.

Er zijn uiteraard ook mogelijkheden voor individuele training en training op locatie. Ik informeer je graag over de mogelijkheden.

 

Gun jij jezelf ook meer plezier, vaardigheden, resultaat en vrije tijd? Ga de uitdaging aan en schrijf je in!

 

Leuke extra? Wie weet ben na de training wel de snelste met de, speciaal voor deze training ontwikkelde, speedlearning game en win je een leuke prijs!

 

Time 2 plan je examen:

In de maanden februari t/m april kun je, je tijdens een 2 daagse workshop van 1,5 en 1 uur optimaal leren voorbereiden op je examen.

 

Hoeveel tijd heb je beschikbaar, hoe deel je die in en wanneer begin je? We gaan een totaal planning maken en ontdekken handige leertips. Overzicht en rust in je hoofd creëren waardoor je goed voorbereid op weg naar je examen gaat. Goede voorbereiding is het halve werk!

 

Investering: Slechts 85 euro.

 

Nu ook een speciale workshop voor ouders die graag tips willen over betrokkenheid bij het huiswerk van hun kinderen. Zonder ruzie 😉 Het obstakel dat huiswerk heet. Zie de pagina voorlichting en workshops.

 

 

 

 

 

♥ Jongerencoaching ♥ Jong volwassenen coaching ♥ Jeugdcoaching ♥

Pin It on Pinterest