Op weg naar de brugklas | Believejou.nl
groep 8, voorbereiding voortgezet onderwijs, leren leren, plannen, brugklas, Enschede,
18080
page-template-default,page,page-id-18080,page-child,parent-pageid-17496,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Op weg naar de brugklas

 

Een cursus speciaal voor groep 8 leerlingen ter voorbereiding en voor brugklassers ter ondersteuning tot de herfstvakantie.

 

Op de basisschool heb je al veel dingen geleerd. Basis dingen die je nodig hebt voor de middelbare school, soms heb je zelfs al wat geoefend met huiswerk. Toch zijn er ook heel veel verschillen met het vervolg onderwijs waar je naartoe gaat.

 

Je krijgt veel verschillende leerkrachten (vakdocenten). Je wisselt regelmatig van lokaal, je krijgt veel meer huiswerk en toetsen, je moet leren gebruik maken van intranet op school, er komen allerlei afkortingen voorbij als; SO, PW, WIS, NL, DU. Je hoort ineens weer bij de jongsten op school, je moet vaak verder fietsen en zo zijn er nog veel meer verschillen. Misschien heb je er super veel zin in en misschien vind je het ook spannend, of allebei kan ook.

 

Om jou goed voor te bereiden op de middelbare school geef ik een cursus; Op weg naar de brugklas.

 

In 3x een uur les gaan we aan de slag om jou goed voor te bereiden op of in de brugklas. Wat gaan we behandelen en oefenen?

• Agendagebruik en bijhouden
• Soorten huiswerk aanpakken
• Focuslezen (concentratie)
• Mindmappen/ samenvatten
• Sleutelwoorden herkennen (begrijpender lezen)
• Woordjes en begrippen leren leren
• Sociale interactie

 

Omdat de brugklas naast alle schoolzaken ook spannend is omdat je nieuw bent en heel veel nieuwe mensen gaat ontmoeten bespreken we ook een stukje sociale omgang en keuzes. Wat kan jou helpen om je fijn te voelen en snel te wennen op de nieuwe school?

Voor slechts 95 euro goed voorbereid op weg naar de nieuwe school. Na deze cursus weet je beter wat je te wachten staat en ben je beter voorbereid op alles wat op je afkomt.

 

Je kunt de cursus volgen in een groepje of individueel bij mij of op school met klasgenoten. Lijkt het jou wat voor jou en jouw klasgenoten? Laat het mij weten dan overleg ik met jouw school wat de mogelijkheden zijn en dan is er wellicht een mooie korting mogelijk.

 

 

Nu ook een speciale workshop voor ouders die graag tips willen over betrokkenheid bij het huiswerk van hun kinderen. Zonder ruzie 😉 Het obstakel dat huiswerk heet. Zie de pagina voorlichting en workshops.

 

Pin It on Pinterest