Believejou.nl | Jongerencoaching
17503
page-template-default,page,page-id-17503,page-child,parent-pageid-17496,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Jongerencoaching

 

Jongeren coachen is iets  waar mijn hart elke keer weer door verwarmd word. Werken met deze doelgroep verruimd je blik op de wereld en geeft waardevolle nieuwe inzichten. De jeugd is onze toekomst

 

Wie kunnen er bij mij terecht voor jongeren coaching? Jonge mensen, globaal tussen de 11 en de 20 jaar, die op zoek zijn naar hulp, eigenheid, zichzelf en/of hun identiteit. Wanneer ben je daar dan naar op zoek? Dat kan om verschillende redenen zijn: je hebt bijvoorbeeld te maken (gehad) met:

 

  • Pesten, (denk daarbij ook aan social media, sexting, slutshaming, etc.)
  • Depressie of angsten
  • Problemen op school, moeite met leren, leerkrachten of leerlingen
  • Onbegrip in het gezin, ruzie met je ouder(s)/ verzorger(s)
  • Je voelt je rot over je lichaam
  • Nare ervaringen die je in de weg zitten
  • Slapeloosheid
  • Onzekerheid
  • Sociale weerbaarheid (groepsdruk)

 

Het kan van alles zijn maar vaak is het iets dat je een rotgevoel geeft en het lukt je niet om het (alleen) op te lossen.

 

 

 

Dit is wat ik regelmatig terug krijg van de jongeren waar ik mee werk. Volwassenen zeggen soms dat jong zijn de leukste en meest onbezorgde tijd van je leven is. Je hebt niet veel verplichtingen en kunt vooral genieten van vrije tijd en plezier. Veel jongeren ervaren dat heel anders, die vinden deze tijd soms overleven.

 

Er wordt veel van jongeren verwacht, bijvoorbeeld: zelfstandigheid, kunnen plannen, het goede voorbeeld geven, jezelf zijn en ook je aanpassen, voor jezelf opkomen en toch luisteren naar de regels, helpen en nog veel meer. Pfff ik word al moe als ik het opschrijf…… En dat allemaal terwijl je lichaam en je hersenen ook veel energie vragen om te kunnen groeien en ontwikkelen.

 

Juist in deze periode ontwikkel je jouw eigenheid (identiteit). Dat is best een opgave. Hoe doe je dat allemaal? Een eigenheid ontwikkel je door je te ontdoen van de mening van anderen en te ontdekken welke waarden en normen voor jou belangrijk zijn. Hoe weet je wat wel of niet bij je past? Hoe ontdek je wie je bent en wat je wilt? Luister je naar een ander, naar je gedachten of naar je gevoel? Is je gedachte een waarheid? En ook wat zijn je talenten, waar wordt je blij van en hoe kan dit je helpen aan oplossingen?

 

Dat daar veel gevoelens en emoties bij komen kijken is heel logisch. Van blij naar heel boos, van vol zelfvertrouwen naar erg onzeker, van vrolijk naar chagrijnig en van alles daar tussen. Deze gevoelens zijn vaak intens, dat je omgeving daar wat van meekrijgt hoort erbij maar misschien wil je dat liever niet want het kan kwetsbaar voelen. Misschien laat jij bepaald gedrag zien omdat dit veilig voelt maar word je dan beoordeeld als iemand anders dan jij, je voelt.

 

Dit allemaal is een natuurlijk proces maar het kan zijn dat je vast loopt in deze wirwar van gedachten, gevoelens en verplichtingen. Niks vreemds aan, iedereen zit wel eens in de knoop maar als wel eens wel heel vaak wordt dan kun je wel wat hulp gebruiken. Je hoeft niet allee te worstelen met je vragen en gevoelens. Ik help je graag.

 

Samen kunnen we sorteren wat het belangrijkste voor jou is en wat een stukje kan opschuiven. Wat past bij jou en wat niet. Ik vertel je niet wat te doen maar help je te ontdekken hoe jij het wilt doen. Jouw gevoel is voor mij het belangrijkste om naar te luisteren en van daaruit zoeken we samen naar jouw eigen ik want het allermooiste dat je kunt worden is jezelf!

Be You Tifull!

 

Voor ouders is dit vaak een lastige fase omdat hun kind veranderd en je soms je kind niet meer helemaal herkent in gedrag of reacties. Jouw kind krijgt een eigen mening, gaat grenzen verkennen en wil niet altijd meer wat jij als ouder bedenkt. Niet altijd makkelijk maar wel een ontwikkeling die nodig is om zelfstandig te worden en een eigen identiteit te ontwikkelen. Soms zie je, jouw kind vastlopen of heb je zelf behoefte aan hulp in deze fase. Ook ouders help ik graag om weer het gevoel te krijgen dat er nieuwe verbindingen met hun kind ontstaan. Jongeren coaching is een prachtige manier om je kind te helpen en toch los te laten.

 

 

♥ Jongerencoaching ♥ Studiecoaching ♥ Jeugdcoaching ♥

 

Pin It on Pinterest