Zonnige waarden | Blog Jeugdcoaching | Believejou | Believejou.nl
17718
post-template-default,single,single-post,postid-17718,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Waarden

 

Hardloopschoenen aan en hop……. Een stuk door de natuur lopen en trainen, mijn hoofd, mijn lichaam of eigenlijk allebei. Evi die mij aanmoedigt en de playlist van mijn heerlijke puberjongeren die mij laat lachen. Bij sommige woorden als een boer met kiespijn, modern taalgebruik, ik moet er nog aan wennen denk ik ? En toch…… de teksten, de melodie, het maakt mij blij dat ik mag gluren in de wereld zoals veel jongeren die beleven op hun eigen, bijzondere, manier.

Door mijn hoofd gaat de huiswerkopdracht voor school: Normen en waarden of eigenlijk waarden en normen ontdekte ik. Welke waarden passen bij jou, welke heb je vanuit opvoeding meegekregen en welke heb je zelf ontdekt als eigen. Welke normen draag je uit? Misschien hebben we wel dezelfde waarden maar uiten we het in een andere v(N)orm, zo ben ik mij, jij jou en samen wij ❤

Al mijmerend ren ik (niet zo heel hard) door het bos en zie de zonnestralen door de bomen schijnen op de weg voor mij. Telkens op een andere manier, glinsterend en vrolijk. Ik geniet! Ik ga de bocht om en zo ineens zie ik dat er iemand naast mij loopt. Ik schiet in de lach en bedenk mij hoe de natuur mij laat zien hoe 1 van mijn waarden bij mij past…..

De mooie zon geeft mij op deze vroege ochtend een prachtige bevestiging. Zonnig is 1 van mijn waarden, volgens van Dale vertaald in; door de zon beschenen. Mijn leven, leven met behulp van ; zonnestralen. De zon laat op een bijzondere manier zien hoe je, je in je leven kunt voelen en wat het effect kan zijn.

Hoe sta jij tot de zon? De zon in je rug, aan je zijde of schijnt hij vol in je gezicht?

Voel jij je vaak rot? Verdrietig of onbegrepen? Wil je graag zoals die ander zijn? Vind je het moeilijk positief te zijn, nieuwe uitdagingen aan te gaan of voel je, je soms onzeker? Durf je niet goed te vertrouwen op jezelf? Met de zon in je rug zie je iets gebeuren: Jouw schaduw staat en loopt voor je. Als je achter een ander aanrent ontdek je nooit je eigen weg en je eigen tempo!

De zon laat ons iets moois zien. Ze laat zien hoe je, je ook anders kan voelen. Als jij meer naar de zon durft te kijken, je open durft te stellen voor alles wat zo spannend en moeilijk lijkt, om hulp durft te vragen dan zal je verandering zien. Draai je eens langzaam naar de zon, tot zij aan je zijde schijnt. Dan ineens staat er iemand naast jou, jouw schaduw kan met je meelopen. Als je, in kleine stapjes leert je gevoel meer te uiten en hulp durft te vragen dan kan er iemand met je meedenken, meelopen, je ondersteunen en aanmoedigen. Samenlopen kan zo fijn zijn, niet meer achteraan maar samen zij aan zij met de zon!

Hulp durven vragen is een krachtige en bijzondere stap! Het kan je helpen jouw eigen talenten (kwaliteiten) te ontdekken; waar wordt jij blij van? Wat vind jij gewoon maar maakt jou juist bijzonder? Hoe kun je jouw talenten gebruiken wanneer je iets moeilijk vind? Wat zijn jouw eigen waarden? Dit ontdekken kan je zoveel kracht geven en meer geluk en het allermooiste: je leert jezelf te zijn.

En dan op een moment durf jij, je om te draaien en voel je de zon in je gezicht! Wauw zie je dat?….. er staat iemand achter jou! Achter wie jij bent, achter hoe jij wilt leven! Er hoeft niet steeds meer iemand naast jou te lopen, je kan het nu zelf! En als je valt heb je vertrouwen dat je wordt opgevangen door je eigen kracht (schaduw) of door iemand uit liefde voor wie jij bent.

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf en de natuur verteld ons dat op een prachtige manier. En vergeet niet; vooruit is vooruit ook met hele kleine stapjes!

Wil jij ook graag jezelf beter leren kennen? Krachtiger in jouw schoenen staan? Trotser zijn op jezelf? Of wil je dat heel graag voor jouw kind? Ik loop heel graag een stuk mee ❤

 

Jongerencoaching ♥ jongvolwassenen coaching ♥ BelievejouPin It on Pinterest