Believejou.nl | Over mij
17494
page-template-default,page,page-id-17494,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over mij:

 

Mijn naam is Kaja. Ik ben mama van 3 kinderen met elk een geweldige leeftijd, de beste spiegels in mijn huis. Ik ben getrouwd, de baas…. van Vita, onze bulldog en sinds kort butler van kitten Pip. Ik ben een beeldziener, een omdenker, een voeler, ik verzamel lichtpuntjes en je mag mij altijd wakker maken voor een goede grap (en taart!)

 

Als jongere kwam ik in een situatie terecht waarbij ik het erg moeilijk vond om oplossingen te vinden. Wat ik aangereikt kreeg waren vooral oplossingen bedacht door anderen. Het hielp mij niet, ik bleef aanmodderen en doorgaan met wat ik wel kon; mijzelf verdedigen en ‘vechten’ voor wat ik wilde, dat is wat ik kende. Een aantal jaren geleden was mijn energie daarvoor op. Ik was altijd moe en had continue het gevoel dat ik geen controle had over mijn eigen leven.

 

Ik kreeg fysieke klachten en uiteindelijk kwam ik in een revalidatie traject terecht.  Ik kreeg een helpende hand; ik leerde mijn kwaliteiten (talenten) kennen en hoe ik die krachtig kon gebruiken om oplossingen te vinden die bij mij pasten. There is no wrong, no right, just difference.  Het ontdekken hiervan gaf mij zoveel meer zelfvertrouwen en kracht. Ik vertrouw nu volledig op mijzelf en sta voor wat bij mij past. Dat voelt nog iedere dag als een groot kado!

 

De laatste jaren kom ik steeds vaker jongeren, jong volwassenen of ouders tegen die aangeven dat zij of hun kind niet lekker in het vel zit. Mooie jonge mensen die worstelen met dingen, die hun talenten (nog) niet kennen, die zich onzeker voelen of alleen, die niet goed weten hoe ze iets kunnen oplossen, die soms ruzie hebben op school of thuis. Dat is een naar gevoel dat niemand verdient. Met mijn eigen ervaring op zak is ook mijn passie ontstaan. Passie om jongeren, jong volwassenen en ouders te helpen om eigen oplossingen te vinden, om ze te helpen hun schatten (kwaliteiten) en mogelijkheden te laten ontdekken, om hun rugzak te vullen met zelfvertrouwen, om ze steviger op hun benen te laten staan. Voor mij zijn dit kadootjes om te geven en om te krijgen.

 

Waarom de naam Believejou? Believeyou is natuurlijk correct qua taal maar Believejou is anders. Ik hou van anders, dat maakt voor mij het leven een ontdekking van nieuwe dingen. En nog belangrijker:

 

Ik Believe jou! ( ik geloof in jou)

Be lieve jou! (wees jezelf)

 

Opleiding:

Als jeugdcoach werk je met een kwetsbare doelgroep. Ik vind het belangrijk om daar zorgvuldig en integer mee om te gaan. Voor mij is mijn eigen ontwikkeling en onderwijs daar zeker een onderdeel van.

In dit prachtige vak valt altijd wat bij te leren. Ik leer altijd door het samenwerken met kinderen en jongeren. Daarnaast leer ik graag door (bij)scholing. Ik heb al meerdere magische opleidingen, licentietrainingen en verdiepingen mogen volgen specifiek bestemd voor dit vakgebied. Stuk voor stuk feestjes!

 

  • Magie van kindercoaching (2 jaar)
  • Verdieping en specialisatie jongerencoaching
  • Trainer Sneller leren = leuker leren (Time2control)
  • Trainer Op weg naar de brugklas
  • Nuova Strada: Jongens in hun kracht
  • Verdieping werkvorm talenten
  • Coachee licentie
  • De straatcultuur in school
  • Weerbaarheidsstraining voor pubers

 

Omdat ik graag wil bijdragen aan de puurheid en professionaliteit van dit vak heb ik mij aangemeld bij de beroepsorganisatie Adiona en het kwaliteitsregister het KinderCoachGilde. Tevens neem ik regelmatig deel aan netwerkdagen en intervisie dagen.

 

♥ Jongerencoaching ♥ Studiecoaching ♥ Jeugdcoaching ♥

Pin It on Pinterest