Huiswerk stress | Believejou.nl
18150
post-template-default,single,single-post,postid-18150,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Huiswerk stress

We kennen ze allemaal, vanuit ons (net)werk, onze vriendenkring of misschien zijn we het wel zelf…..ouders die hun kind willen helpen met huiswerk. Want als het huiswerk goed gemaakt wordt of liever gezegd af is dan….. dan is alles goed. Dan komen er goede cijfers, dan is het gezellig in huis, dan is je kind blij en dan kun je zelf heerlijk ontspannen op de bank. Of toch niet?

 

Zondagmiddag half 5, eten staat op en je glas wijn staat klaar. Maham…… kun je me helpen? Ik moet morgen mijn werkstuk af hebben voor Biologie. Hoeveel heb je al af dan? Nou best veel ik heb alle plaatjes al opgezocht! En voordat je het weet is je eten aangebrand je wijn zuur, ligt je kind in bed en zit jij tot 22 uur te zwoegen. Voordeel: die 8 is voor jou! 🙂

Woensdagmiddag: Heb jij geen toets morgen? Ja Pap. Zou je niet eens gaan leren? Ja pap, even dit potje afmaken. Na wat boodschappen kom je thuis en hoor je jouw zoon in de woonkamer oefenen met zijn Engels; Scare man, scare, RPG, nee nock down, ooooh drop, drop! Watch out clare…….. Fijn hij heeft naar je geluisterd denk je. Dan hoor je een oerschreeuw; “Neeeeeeeeeee, OMG neeeeeeeee, ik ben dood, ik ben dood……. Fuck” Je schrikt je kapot en rent de woonkamer in, wat je ziet is een zoon die met zijn handen in zijn haar op de bank stuitert. Wat is er gebeurd roep je! Ik ben 2e geworden in Fortnite……… En zo eindigt de middag met je hart in je keel en een puber voor straf op zijn kamer met huiswerk.

Je kind zit aan tafel met mobiel en huiswerk. Jij ook met een kop thee. Je ziet je kind zwoegen op Duits. Hey daar kan ik vast mee helpen, Duits lukt me nog wel en die 8 op mijn examen was ik behoorlijk trots op. Zal ik je helpen vraag je: “nee laat maar Google weet toch meer dan jij”

Op verjaardagen leg ik mijn oor nog wel eens te luisteren en vang ik ook wel eens wat op (hierna niet meer ben ik bang) “Die school waar mijn kind op zit is waardeloos, mijn kind leert niks, die leerkracht snapt er niks van. Ik zal er wel eens langs gaan met de 10 minuten gesprekken en zeggen wat ik ervan vind”. “Die zoon van mij kan net zo goed gaan werken want hij voert op het VWO toch geen klap uit. Totaal niet te motiveren maar ik heb hem al gezegd de Mc Donalds is ook een prima werkgever”. “Ik weet niet meer wat ik ermee aan moet, het regent onvoldoendes en ik probeer te helpen maar het levert alleen maar ruzie op”.

Soms lig ik dubbel om de voorbeelden die ouders mij geven over huiswerkstress bij hun in huis. En soms is het ook verdrietig omdat het zoveel strijd veroorzaakt dat ouders en kinderen elkaar echt (even) niet meer leuk vinden. Heb jij dat wel eens? Of ken je iemand die je hierover hoort?

Dan nodig ik je uit om bij mij de workshop het Obstakel dat huiswerk heet te komen volgen. Op een interactieve manier, met de nodige humor en zelfspot gaan we kijken hoe gaat het bij jullie thuis? Wat doe jij om je kind te stimuleren met huiswerk? Wat levert het op? Wat is jouw doel? Wat heb je al geprobeerd? Een avond waarin we delen en leren. Waarin we meer begrip krijgen voor vele docenten, voor onze kinderen en/ of onszelf.

Gun jezelf deze leuke workshop waarin je een aantal handvatten en tips krijgt die je kunt gebruiken om de cirkel van huiswerkstress te doorbreken. Op naar een lekker etentje op zondag, een onbezorgde boodschap, een gezellig Duits gesprek onder de thee of misschien wel een leuker contact met de leerkracht.

 

Voorlichting & workshopsPin It on Pinterest